KonferencaSvetovanjeProjekt EduCoRe Datoteke za prenosKontakt
Projekt finančno podpira Evropska komisija. Ta publikacija izraža poglede avtorjev in zato Komisija ni odgovorna za kakršnekoli posledice uporabe informacij v tej publikaciji.

karierne odločitve

Sprejemanje ustreznih kariernih odločitev je pomembno za vse, ljudje, ki pa utrpijo fizične primanjkljaje po nesreči ali bolezni, pa so se soočajo s posebnim izzivom.

Ti ljudje imajo pogosto težave pri vračanju v stari poklic, na trg dela in na splošno v družbeno življenje. Čas, ki ga preživijo v rehabilitacijskih centrih, da bi jim bile zdravstvene usluge blizu, lahko uporabijo za sprejemanje odločitev o nadaljnjih kariernih ali izobraževalnih korakih. Zaradi niza sprememb, ki so jih povzročile nove osebne okoliščine, te osebe potrebujejo podporo pri tovrstnih kariernih odločitvah.

Zato EduCoRe pacientom rehabilitacijskih centrov v Avstriji, Nemčiji, Italiji, na Danskem in v Sloveniji nudi strokovno izobraževalno in poklicno svetovanje in trening. Ta “po meri narejena” storitev jih podpira pri soočanju z negotovo življenjsko situacijo.